Pulpe de pui cu năut şi sos picant
Pulpele de pui sunt binevenite la orice masă, iar alături de năut şi harissa, pastă iute cu aromă de chili, vor căpăta un plus de savoare.
Ingrediente
1-2 linguri ulei
8 pulpe de pui
1 ceapă, tocată
sare
piper
2 căţei de usturoi, pisaţi
2-3 linguri pastă de tomate
800 g năut
60 g harissa sau pastă de ardei iute
100 ml supă de pui
pătrunjel, după gust
felii de lămâie, pentru servire
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 220 °C. Condimentezi pulpele de pui cu sare şi piper, după gust. Le rumeneşti într-o tigaie, în puţin ulei încins, aproximativ 5 minute, pe fiecare parte. Dai deoparte.
În aceeaşi tigaie, căleşti ceapa şi usturoiul, 3 minute. Adaugi pasta de tomate, năutul spălat şi scurs, harissa şi supa de pui. Amesteci până dă în clocot. Aşezi puiul în sosul obţinut şi dai la cuptor, aproximativ 20-25 de minute. Serveşti cu pătrunjel tocat şi felii de lămâie.
Sursa http://www.epicurious.com