Pulpe de pui cu salvie şi usturoi
Combinată cu legume, cu ierburi aromate sau cu condimente picante, carnea de pui rămâne preferata tuturor. Şi ne este de ajutor şi atunci când nu avem chef să stăm prea mult în bucătărie. Este şi cazul acestei mâncări din pulpe de pui cu salvie şi usturoi gata în mai puţin de o oră.
Pulpe de pui cu salvie şi usturoi - Ingrediente
5-6 pulpe superioare de pui 150 g unt 500 ml lapte 2-3 căţei de usturoi 2 crenguţe de salvie sare piper
Pulpe de pui cu salvie şi usturoi - Mod de preparare
Condimentezi bucăţile de carne cu sare şi piper şi le rumeneşti uşor, pe toate părţile, într-un amestec de 100 g unt şi două linguri de ulei. Scoţi bucăţile de carne rumenite şi le aşezi într-o formă termorezistentă, adaugi restul de unt tăiat bucăţele, laptele, usturoiul zdrobit, crenguţele de salvie, acoperi forma cu o folie de aluminiu şi o introduci la cuptor pentru circa 20 de minute, la foc potrivit. Serveşti pulpele de pui cu salvie şi usturoi, calde, cu garnitură de cartofi natur alături.