Pulpe de pui cu sos de tarhon

14 august 2025   Rețete cu carne

Pulpele de pui cu sos de tarhon - un preparat savuros, potrivit pentru mese în familie sau ocazii speciale.

Ingrediente

2 pulpe de pui

3 crenguțe de tarhon

3 căței de usturoi

150 g smântână pentru gătit

1 linguriță făină

2 linguri ulei

2 linguri unt

sare și piper, după gust

crenguțe de tarhon, pentru decor

Mod de preparare

Tai pulpele jumătăți, le dai cu sare și cu piper, după gust și le prăjești câteva minute pe ambele părți, apoi le dai la cuptorul încins, aproximativ 20 de minute și le scoți.

Separat, amesteci smântâna cu făina și le răstorni într-o crăticioară, apoi le așezi pe focul mic, adaugi untul, sare, piper, usturoiul și tarhonul tocat. Amesteci până se îngroașă sosul, mai ții câteva minute și dai deoparte de pe foc.

Servești pulpele stropite din belșug cu sos de tarhon și decorate cu crenguțe de tarhon.

Mai multe