Pulpe de pui cu sos de tarhon
Pulpele de pui cu sos de tarhon - un preparat savuros, potrivit pentru mese în familie sau ocazii speciale.
Ingrediente
2 pulpe de pui
3 crenguțe de tarhon
3 căței de usturoi
150 g smântână pentru gătit
1 linguriță făină
2 linguri ulei
2 linguri unt
sare și piper, după gust
crenguțe de tarhon, pentru decor
Mod de preparare
Tai pulpele jumătăți, le dai cu sare și cu piper, după gust și le prăjești câteva minute pe ambele părți, apoi le dai la cuptorul încins, aproximativ 20 de minute și le scoți.
Separat, amesteci smântâna cu făina și le răstorni într-o crăticioară, apoi le așezi pe focul mic, adaugi untul, sare, piper, usturoiul și tarhonul tocat. Amesteci până se îngroașă sosul, mai ții câteva minute și dai deoparte de pe foc.
Servești pulpele stropite din belșug cu sos de tarhon și decorate cu crenguțe de tarhon.