Pulpe de pui în stil indian

7 decembrie 2023   Rețete cu carne

Iute dar apetisant, picant dar aromat. Aşa ar putea fi descris în câteva cuvinte acest fel de mâncare.

Ingrediente

700 g ciocănele de pui

1 lingură boabe coriandru

1 lingură semințe de chimen

4 căței de usturoi

1 linguriță boia iute

5-6 boabe piper

1 lingură pastă de tomate

½ linguriță scorțișoară măcinată

2 linguri ulei de măsline

½ linguriță coajă de lămâie rasă

sare

Mod de preparare

Încălzești într-o tigaie fără grăsime coriandrul, chimenul și piperul, apoi le pisezi, le amesteci cu scorțișoara, boiaua, usturoiul zdrobit și coaja de lămâie. Adaugi peste condimente o lingură de ulei, pasta de tomate și omogenizezi.

Sărezi pulpele de pui, le ungi cu pasta de condimente, le așezi într-un castron și le lași 15 minute la rece.

Prăjești carnea într-o tigaie unsă cu o lingură cu ulei, până ce copanele se rumenesc uniform. Le servești calde, cu muștar.

Mai multe