Pulpe pe pui la cuptor

23 iulie 2014   Rețete cu carne

O reţeta rapidă pentru gospodinele ocupate.

Dificultate mică Preparare 60’ Pentru 4 porţii

8 ciocănele

100 ml vin alb

4 linguri apă

zeama de la o lămâie

1 linguriţă boia iute

1 linguriţă boia dulce

1 căpăţână usturoi

1 lingură ulei

sare

piper

crenguţe de rozmarin verde

Speli ciocănelele, le ştergi cu şerveţele absorbante şi le aşezi într-un bol. Adaugi vinul, apa, zeama de lămâie, usturoiul zdrobit, uleiul, boiaua dulce şi iute, crenguţele de rozmarin şi potriveşti de sare şi piper. Amesteci bine să se combine aromele, acoperi vasul cu folie alimentară şi laşi 3 ore la frigider. Scoţi şi dai tava la cuptor având grijă să stropeşti carnea, din când în când, cu sosul din tavă. Ţii până când ciocănelele se rumenesc.

Mai multe