Pulpe pe pui la cuptor
23 iulie 2014
Rețete cu carne
O reţeta rapidă pentru gospodinele ocupate.
Dificultate mică Preparare 60’ Pentru 4 porţii
8 ciocănele
100 ml vin alb
4 linguri apă
zeama de la o lămâie
1 linguriţă boia iute
1 linguriţă boia dulce
1 căpăţână usturoi
1 lingură ulei
sare
piper
crenguţe de rozmarin verde
Speli ciocănelele, le ştergi cu şerveţele absorbante şi le aşezi într-un bol. Adaugi vinul, apa, zeama de lămâie, usturoiul zdrobit, uleiul, boiaua dulce şi iute, crenguţele de rozmarin şi potriveşti de sare şi piper. Amesteci bine să se combine aromele, acoperi vasul cu folie alimentară şi laşi 3 ore la frigider. Scoţi şi dai tava la cuptor având grijă să stropeşti carnea, din când în când, cu sosul din tavă. Ţii până când ciocănelele se rumenesc.