Ramen de pui

26 noiembrie 2025   Rețete cu carne

Ramenul de pui este un preparat reconfortant, ideal pentru iubitorii de supe aromate și mâncăruri asiatice.

Ingrediente

3 pulpe de pui

3 ouă, fierte şi tăiate jumătăți

5 legături ceapă verde

1 fir praz

4 linguri sos de soia

200 g tăieței chinezeşti

1 lingură sos mirin

5 căței usturoi

2 cm ghimbir curățat

1 l supă de pui

1 ardei iute

2 linguri ulei de susan

sare, după gust

Mod de preparare

Speli pulpele de pui, le tai jumătăți și le prăjești pe ambele părți câte 5 minute, apoi le scoți și le așezi într-o oală. Pui în același ulei prazul tăiat, firele de ceapă verde, doar partea albă, partea verde o păstrezi pentru decor. Amesteci, adaugi ghimbirul tăiat, ardeiul iute, usturoiul zdrobit și le călești câteva minute, apoi pui sosul mirin, sosul de soia, amesteci, dai deoparte și le răstorni peste carne, torni supa de pui și fierbi, la foc molcom, până când carnea se desprinde de pe oase, apoi strecori supa în alt vas.

Între timp, fierbi tăiețeii conform indicațiilor de pe ambalaj și apoi îi lași deoparte.

Pui în boluri supa, adaugi tăiețeii, carnea dezosată, jumătăți de ou și o decorezi cu frunzele de ceapă păstrate și tăiate mărunt.

Mai multe