Rață cu portocale
Rața cu portocale este un preparat rafinatcare combină aromele suculente și fragede ale cărnii de rață cu dulceața și aciditatea portocalelor. Este perfectă pentru o masă festivă sau o ocazie specială.
Ingrediente
1 rață de aproximativ 2 kg
3 mere
sare
piper
ulei
1/2 linguriţă rozmarin uscat
1 căpățână de usturoi zdrobit
2 portocale netratate
Mod de preparare
Speli rața, o usuci, o ungi cu puțin ulei și o freci în exterior și-n interior cu usturoi zdrobit, cu sare, piper și rozmarin uscat, după gust.
Speli portocalele și le tai felii, păstrezi câteva felii de portocală ca să le pui în tavă, lângă rață, iar cu restul umpli interiorul raței. O așezi într-o tavă, o acoperi cu folie de aluminiu și o dai la cuptor, la foc mic, aproximativ 2 ore. Îndepărtezi folia și o mai ții până când se rumenește frumos. O stropești, din când în când, cu sosul din tavă. O servești pe pat de felii de portocală.