Roşii umplute

30 august 2016   Rețete cu carne

O porţie din aceste roşii umplute, cu siguranţă va fi deliciul zilei, la care nu ai cum să renunţi.

Ingrediente 8 roşii 500 g carne tocată (amestec vită cu porc) 1 praz 1 ceapă tocată sare, piper 1 legătură mărar tăiat 1 legătură pătrunjel mărunţit 1 mână orez spălat ulei

Cum se prepară

Roşiile le speli, le tai un capac şi le cureţi de miez, pe care nu-l arunci, ci îl foloseşti ca sos. Le aşezi la scurs cu gura în jos. Cureţi prazul de 1-2 straturi de foi, îl toci, numai partea albă, îl pui într-o strecurătoare şi-l speli sub jet de apă. Laşi la scurs. Încingi uleiul, pui ceapa şi prazul, căleşti puţin şi adaugi orezul.

Pui şi carnea şi căleşti până când aceasta nu mai face spumă. Dai deoparte şi laşi la răcit. Presari verdeaţa tocată şi potriveşti de sare şi piper. Umpli roşiile cu amestecul de carne şi le acoperi cu căpăcelele. Le aşezi într-un vas, torni deasupra sosul, dacă mai e cazul şi puţină apă fierbinte, şi dai la cuptor cel puţin o oră. Încerci dacă umplutura este fiartă şi opreşti focul.

Mai multe