Ruladă cu cârnaţi
Poate părea o reţetă puţin pretenţioasă, dar nu este deloc aşa. Te vei convinge chiar singur dacă o vei prepara.
Ingrediente
500 g piept de porc
400 g cârnaţi de casă
1 varză murată
2 gogoşari muraţi
coriandru
sare
piper
Mod de preparare
Tai pieptul de porc în bucăţi dreptunghiulare, le baţi uşor cu ciocanul de şniţele pentru a le netezi, fără a le subţia şi le condimentezi, după gust, cu piper. Pe fiecare bucată de carne aşezi câte o foaie de varză murată şi câteva felii de gogoşari. Apoi aşezi câte un cârnat de casă, rulezi bucata de carne cu umplu tura în interior şi legi rulourile obţi nute cu aţă. Aşezi rulourile în tavă, pe un pat de varză murată tăiată bucăţele şi şuviţe de gogoşari şi presari coriandru. După ce s-au copt, torni peste rulouri supa de legume şi vinul, apoi introduci tava la cuptor, stropind din când în când rulourile cu sosul din tavă, le scoţi aţele, le tai felii şi le serveşti garnisite cu varza călită.