Ruladă cu ficăţei şi ciuperci

5 martie 2018   Rețete cu carne

Răsfăţ culinar la sfârşit de săptămână: o felie de ruladă cu ficăţei şi ciuperci şi un pahar de vin roşu.

Ingrediente (1 tavă)

800 g pulpă de porc 3 ficăţei de curcan 400 g ciuperci ulei 2 cepe miezul de la 2-3 felii de pâine 2 ardei graşi roşii cimbru 4-5 căţei usturoi 150 ml vin alb sau roşu sare piper boabe de piper

Mod de preparare

Speli bine ficăţeii şi-i fierbi în apă cu câteva boabe de piper şi puţină sare. Speli pulpa de porc şi-o tai astfel încât să obţii o felie plată, suficient de întinsă, pe care să o poţi rula. Condimentezi carnea cu sare şi piper şi o dai la rece 30 de minute.

Separat, fierbi ciupercile. Când sunt gata, le laşi să se scurgă bine. Umplutura o pregăteşti din ceapă şi usturoi tocate şi călite în puţin ulei. Stingi cu puţină apă şi laşi să fiarbă vreo 5 minute. Când s-au mai răcit, amesteci ceapa cu ficatul tăiat cubuleţe, ardeii graşi tocaţi, miezul de pâine, înmuiat în apă şi stors bine, şi cu ciupercile mărunţite. Pui sare şi piper şi amesteci bine.

Întinzi această umplutură peste carne, o rulezi strâns şi o legi cu sfoară alimentară. Aşezi rulada într-un vas termorezistent uns cu ulei, torni vinul îndoit cu puţină apă, pui boabe de piper, presari cimbru şi dai la cuptor. Primele 30 de minute, laşi vasul acoperit cu staniol, apoi îl scoţi şi ţii rulada până când se înmoaie. Ai grijă să o stropeşti din când în când cu sosul din vas.

Mai multe