Ruladă cu pate de ficat
Simplu şi uşor de preparat, această ruladă este aperitivul perfect la orice ocazie.
Ingrediente
Pentru blat 6 ouă 6 linguri făină 1 praf sare rozmarin verde sau uscat
200 g pate ficat
1 gogoşar murat
sare
piper
1 legătură pătrunjel
şuncă de piept de curcan
Mod de preparare
Se bat albuşurile spumă cu sarea. Gălbenuşurile se freacă cu o lingură de făină, se încorporează albuşurile, amestecând uşor de jos în sus, şi se adaugă restul de făină în ploaieşi
rozmarin mărunţit, după gust. Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată şi se coace în cuptorul preîncălzit circa 20-30 de minute, până devine aurie. Se scoate blatul, se
pune pe un şervet umed şi se rulează cu tot cu şervet.
Se freacă bine pateul cu gogoşarul tăiat şi scurs şi se amestecă cu şunca de curcan. Se condimentează cu sare, piper şi se adaugă pătrunjelul. Se desface blatul din şervet, se unge
cu amestecul de pate, se rulează din nou şi se lasă la rece. Când se serveşte, se taie felii.