Ruladă cu şuncă

29 septembrie 2015   Rețete cu carne

O reţetă simplă servită ca aperitiv la orice ocazie!

Ingrediente

Pentru aluat 150 g margarină 9 linguri făină 5 ouă 250 ml apă 1/2 linguriţă sare

6 felii şuncă

150 g caşcaval

sau 6 felii brânză topită

100 g telemea

Mod de preparare

Se fierbe apa cu margarina şi sarea. Când s-a topit margarina, se ia vasul de pe foc, se încorporează făina şi ouăle unul câte unul, amestecând continuu să nu se formeze cocoloaşe. Aluatul obţinut se toarnă într-o formă unsă şi tapetată cu hârtie de copt, se coace în cuptorul preîncălzit până devine auriu. Şunca se taie fâşii, caşcavalul şi telemeaua se rad pe răzătoarea ­mică. Se scoate foaia din tavă, se presară brânza şi caşcavalul, se pun fâşiile de şuncă şi se rulează. Se dă din nou la cuptor 10 minute. Se serveşte caldă sau rece.

Mai multe