Ruladă de carne cu ciuperci

14 ianuarie 2016   Rețete cu carne

La sfârşit de săptămână, te poţi pregăti pentru o cină deosebită. Iată şi propuenrea noastră:

Ingrediente (1 ruladă)

1 kg pulpă de porc 500 g ciuperci cimbru 3 căţei de usturoi 50 g unt 2 ouă 1 ceapă sare piper 10 felii bacon 2 linguri ulei

Mod de preparare

Topeşti untul şi adaugi ciupercile spălate, ceapa tocată, sarea, piperul şi căţeii de usturoi. Ţii pe foc mic până scade zeama, dai deoparte să se răcorească şi împarţi ciupercile în jumătate. O parte dintre ele le mixezi, apoi adaugi ouăle şi amesteci.

Tai carnea într-o felie subţire şi o baţi cu ciocanul ca să se frăgezească, apoi o condimentezi după gust. Întinzi compoziţia de ciuperci cu ou, rulezi şi pui deasupra feliile de bacon. Legi cu sfoară alimentară şi aşezi rulada în tava unsă cu ulei. Acoperi cu folie de aluminiu şi ţii la cuptor 40-50 de minute. Scoţi folia şi laşi să se rumenească, având grijă să stropeşti din când în când cu sosul format în tavă. Serveşti rulada cu ciupercile rămase.

Mai multe