Ruladă de porc cu nuci şi portocale

16 decembrie 2015   Rețete cu carne

Aperitivul perfect poate fi chiar această ruladă cu nuci şi portocale.

Ingrediente (4 porţii)

1 kg pulpă de porc 3 portocale mari 100 g nuci 100 g alune de pădure 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină mică 20 g gelatină (sub formă de granule mici) 100 ml supă de carne sau de legume 200 ml vin alb dulce 100 ml coniac sare piper

Mod de preparare

Cureţi două portocale de coajă şi le tai cubuleţe. Nucile şi alunele le sfărâmi. Tai carnea în două, dar nu complet. O baţi uşor cu ciocanul de şniţele, presari sare, piper şi gelatina, o rulezi şi laşi la rece 30 minute.

Întinzi carnea şi aşezi pe suprafaţa ei portocalele, nucile şi alunele. Rulezi, o legi cu sfoară şi o aşezi într-o tavă. Alături aşezi rădăcinoasele tăiate bucăţi, torni supa, vinul şi coniacul şi presari sare şi piper. Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o introduci la cuptor pentru circa 50 de minute.

Scoţi folia, adaugi vinul şi coniacul şi laşi tava în cuptor încă 30 de minute. O serveşti tăiată felii, după răcire, garnistă cu legumele din tavă, portocala rămasă tăiată cubuleţe şi cu pătrunjel verde.

Mai multe