Ruladă de pui cu feta
Atunci când ai musafiri sau pur şi simplu vrei să îi impresionezi pe cei dragi, reţeta cu ruladă de pui şi feta este uşor de preparat şi arată foarte bine.
De ce ai nevoie pentru a pregăti ruladă de pui cu feta
2 linguri ulei de măsline
4-6 bucăţi piept de pui dezosat
sare şi piper, după gust
100 g brânză feta
oregano, după gust
4 căţei usturoi, pisaţi
½ lingură lămâie rasă
1 lingură suc de lămâie
1 lingură vin alb
Cum se prepară rulada de pui cu feta
Spală bine pieptul de pui, porţionează-l şi bate-l până când bucăţile devin suficient de subţiri. Aşază-le pe o tavă în care ai pus înainte o hârtie de copt şi unge-le cu ulei de măsline. Adaugă sarea şi piperul. Presară mai mult în mijloc feta, busuioc, usturoi şi lămâie rasă, lăsând marginile mai libere.
Rulează uşor feliile de piept de pui, astfel încât conţinutul să rămână în interior şi prinde-le cu aţă de bucătărie. Încălzeşte cuptorul la 450 de grade. Într-o tigaie rumeneşte în puţin ulei de măsline rulada de pui pe ambele părţi, timp de 10 minute. Găteşte apoi la cuptor încă 5-7 minute. Taie rulada în porţii, asezonează cu vin alb şi suc de lămâie, după gust.
Sursa http://www.bonappetit.com