Ruladă de pui cu spanac

2 februarie 2016   Rețete cu carne

Aperitivul ideal pentru cei care se bucură şi savuroasă un fel de mâncare special.

Ingrediente (2 porţii)

2 bucăţi piept de pui 2 frunze de spanac 1 gălbenuş boia dulce sare piper 2 felii şuncă 50 g caşcaval puţin unt 1 castravete (pentru ornat) pătrunjel proaspăt (pentru ornat)

Mod de preparare

Dezosezi pieptul de pui şi speli carnea. Întinzi bucăţile pe un fund de lemn, aşezi o folie de plastic alimentară peste ele şi le baţi. Le dai cu sare, piper şi boia. Dai caşcavalul prin răzătoare şi speli frunzele de spanac. Presari caşcavalul peste bucăţile de carne, apoi aşezi o felie de şuncă şi, la final, o frunză de spanac. Rulezi şi prinzi cu scobitori. Ungi rulourile cu gălbenuş.

Încingi cuptorul. Le aşezi într-o tavă unsă cu puţin unt. Acoperi tava cu folie de aluminiu. Ţii 10-15 minute, apoi îndepărtezi folia şi le laşi să se rumenească. Le scoţi din cuptor când devin aurii, iar când s-au răcit le poţi felia. Dacă vrei, poţi orna cu felii de castravete şi cu pătrunjel proaspăt.

Mai multe