Ruladă de pui şi legume
Poftiţi la o delicioasă ruladă de pui şi legume, o ruladă delicioasă potrivită oricărei ocazii!
Ingrediente (1 ruladă)
1 piept de pui 2 pulpe superioare de pui (fără os) 2 morcovi mari 50 g stafide 20 g gelatină 1 linguriţă piper boabe 2 foi de dafin 1 crenguţă rozmarin busuioc uscat sare
Mod de preparare
Tai carnea bucăţi şi o pui la fiert, la foc mic, împreună cu condimentele şi cu cei doi morcovi întregi. Pui stafidele la înmuiat în apă. Când carnea este fiartă, o strecori, păstrând zeama în care a fiert. Adaugi în supă gelatina înmuiată în prealabil în apă rece, o dai într-un clocot şi o laşi deoparte, la răcit.
Dai carnea prin maşină şi o amesteci cu supa rece. Aşezi compoziţia pe o folie dreptunghiulară pe latura mare, pui cei morcovii pe mijloc, unul în prelungirea celuilalt, şi presari stafide. Rulezi cu ajutorul foliei, dându-i forma de salam. Îl laşi la frigider de seara până dimineaţa, până se întăreşte bine.