Ruladă din muşchi de porc umplută cu carne de pui
Pentru cei care nu concep nicio masă fără carne, iată o reţetă care, cu siguranţă, va fi pe placul lor.
Ingrediente (1 ruladă)
800 g muşchi de porc 150 g piept de pui tocat 150 g ficăţei de pui 3 linguri caşcaval ras 1 ou 10-12 felii subţiri de bacon 25 g unt pătrunjel rozmarin sare piper
Mod de preparare
Se desface muşchiul până se obţine un dreptunghi. Se netezeşte uşor cu ciocanul de şniţele fără a-l subţia prea tare. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, se rulează şi se pune apoi la frigider să se frăgezească circa 30 de minute.
Între timp, se fierb ficăţeii de pui, se scurg de zeamă, se taie bucăţi mărişoare şi se amestceă cu carnea de pui tocată, caşcavalul ras, oul, pătrunjel, rozmarin, sare şi piper, după gust.
Se aşază umplutura pe felia de carne, se rulează cât mai strâns posibil, se îmbracă cu felii de bacon şi se leagă cu sfoară alimentară. Se împachetează rulada în folie de pergament unsă cu unt, se leagă bine la capete şi se coace circa o oră, în sucul propriu. Se lasă rulada să se răcească în cuptor, apoi se taie felii şi se serveşte.