Ruladă din pulpă de porc cu brânză şi legume

17 iunie 2015   Rețete cu carne

Poţi prepara această ruladă pentru orice ieşire în aer liber, la picnic. iar dacă vrei să înlocuieşti carnea de porc, poţi folosi piept de pui sau de curcan.

Ingrediente 600 g pulpă de porc 3 ouă 100 g telemea 2 linguri smântână 1 lingură făină 4 linguri ulei 1 ardei iute 3 castraveţi muraţi 100 ml vin alb sec sare piper

Preparare

Tai pulpa de porc pentru a o subţia, o baţi uşor cu ciocanul de şniţele, având grijă să nu se subţieze prea mult şi să se rupă, o condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi o laşi să se frăgezească 15 minute la rece. Între timp, baţi ouăle ca pentru omletă, le amesteci apoi cu brânza rasă, ardeiul tocat mărunt, smântâna, făina şi prepari o omletă în strat subţire. Tapetezi bucata de carne cu omletă pe toată suprafaţa, aşezi în mijloc bastonaşe de castraveţi muraţi, pe toată lungimea, şi rulezi cu umplutura în interior. Legi cu aţă ca să nu se desfacă şi aşezi rulada într-o formă. Ungi rulada cu ulei, adaugi 100 ml apă şi vinul şi introduci forma la cuptor pentru 40 de minute. Nu uita să o stropeşti din când în când cu sosul din tavă.

Mai multe