Ruladă picantă cu carne de porc

28 septembrie 2015   Rețete cu carne

Pentru carnivori, dar şi pentru cei cărora le plac legumele, am combinat gusturi într-un singur fel de mâncare.

Ingrediente

1,5 kg carne de porc 4 castraveciori muraţi 150 g slăninuţă sare piper coriandru măcinat chimen măcinat 1 vârf cuţit boia iute 2 linguri muştar boabe de muştar ulei 1 linguriţă coniac

Cum se prepară

Castraveciorii se taie în patru pe lung şi se lasă la scurs. Slăninuţa se taie fâşii de grosimea unui deget. Se bate carnea ca pentru şniţel, se întinde pe masă, se sărează, se unge cu muştar şi se presară boabe de muştar. Se presară condimente, se aşază feliile de castraveciori şi de slăninuţă, se rulează şi se prinde carnea cu scobitori.

Se unge cu ulei, se presară coriandru măcinat şi boabe de muştar zdrobite şi se pune în tava unsă. Se coace în cuptorul încins, la foc mic, să se pătrundă. Se adaugă din când în când puţină apă. Când furculiţa pătrunde uşor în carne, se dă focul mai mare ca să se rumenească. Când ­este gata, se stinge focul şi se stropeşte rulada cu o linguriţă de coniac. Se lasă în cuptor încă 20 de minute.

Mai multe