Ruladă picantă cu carne de porc
Pentru carnivori, dar şi pentru cei cărora le plac legumele, am combinat gusturi într-un singur fel de mâncare.
Ingrediente
1,5 kg carne de porc 4 castraveciori muraţi 150 g slăninuţă sare piper coriandru măcinat chimen măcinat 1 vârf cuţit boia iute 2 linguri muştar boabe de muştar ulei 1 linguriţă coniac
Cum se prepară
Castraveciorii se taie în patru pe lung şi se lasă la scurs. Slăninuţa se taie fâşii de grosimea unui deget. Se bate carnea ca pentru şniţel, se întinde pe masă, se sărează, se unge cu muştar şi se presară boabe de muştar. Se presară condimente, se aşază feliile de castraveciori şi de slăninuţă, se rulează şi se prinde carnea cu scobitori.
Se unge cu ulei, se presară coriandru măcinat şi boabe de muştar zdrobite şi se pune în tava unsă. Se coace în cuptorul încins, la foc mic, să se pătrundă. Se adaugă din când în când puţină apă. Când furculiţa pătrunde uşor în carne, se dă focul mai mare ca să se rumenească. Când este gata, se stinge focul şi se stropeşte rulada cu o linguriţă de coniac. Se lasă în cuptor încă 20 de minute.