Rulou cu carne tocată şi ardei
E o ruladă pe care o putem încadra la fel de bine la categoria de aperitive, dar şi la cea de fel principal dacă îi pui lângă o garnitură pe gustul tău.
Ingrediente
500 g carne tocată de pui 1 ardei gras verde 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 fir de praz 50 g chimen 2 căţei usturoi, pisaţi 1 foaie aluat foitaj sare piper 1 gălbenuş cimbrişor proaspăt ulei 2 felii pâine 2 ouă
Mod de preparare
Dezgheţi aluatul. Tai prazul rondele subţiri şi căleşti, 2-3 minute, în puţin ulei împreună cu usturoiul pisat. Adaugi carnea tocată, laşi câteva minute pe foc şi dai deoparte să se răcească. Pui şi feliile de pâine înmuiate în apă şi stoarse bine, ouăle, ardeii tocaţi, sare şi piper, după gust. Amesteci bine cu carnea tocată de pui, ceapa şi usturoiul. Întinzi
foaia de aluat, umpli cu compoziţia obţinută, rulezi şi aşezi într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt. Ungi cu gălbenuş, înţepi din loc în loc (ca să iasă aburul în timpul coacerii) şi presari chimen. Laşi la cuptor 30-40 de minute, până devine aurie. O serveşti cu cimbrişor proaspăt.
sursa foto: Profimedia