Rulouri de andive cu costiţă
Aduse de pe pământurile belgiene, andivele sunt legume vestite pentru gustul lor delicat, uşor amărui, care dă savoare salatelor sofisticate. Cu aspectul ei fragil, această legumă trebuie tratată cu delicateţe până când ajunge în farfurie. Este bine să alegi andivele albe cu margini gălbui şi cu foile ferme. Evită-le pe cele verzi sau pe ele care au pete maronii, pentru că sunt ofilite şi au un gust amar pronunţat.
Ingrediente (2 porţii)
4 andive mari 8 felii de costiţă sau şuncă afumată 150 g caşcaval 40 g unt 200 ml vin alb sec 1 linguriţă zahăr pudră 1 foaie de dafin sare piper cimbru
Preparare
Tai andivele în patru, pe lungime, şi le căleşti 2-3 minute în unt, apoi le laşi să se răcească.Tai caşcavalul bastonaşe, reconstitui fiecare andivă, intercalând câteva bastonaşe de caşcaval, şi le înfăşori în feliile de costiţă sau şuncă afumată.Aşezi andivele într-o formă termorezistentă, adaugi vinul, presari cimbrul, foaia de dafin, zahărul, sare şi piper, după gust. Introduci forma în cuptorul bine încins pentru aproximativ 30 de minute.