Rulouri de pui cu prune

18 august 2015   Rețete cu carne

O combinaţie inedită de gusturi şi arome care ar putea fi pe gustul oricui!

Ingrediente

1 piept de pui mare dezosat 200 g bacon circa 20 de prune uscate ulei pentru prăjit

1 pahar de vin alb sec

1 ceapă

4 căţei de usturoi

pătrunjel verde

mărar verde

sare

piper

Cum se prepară

Se amestecă, într-un castron, ingredientele pentru ­sosul ­marinat. Se taie pieptul de pui fâşii cu lăţimea de 3 cm, se netezesc uşor cu ciocanul de şniţele, se introduc în sosul marinat şi se lasă la rece 30 de minute. Se scot fâşiile de carne, se scurg bine, se aşază câte o felie subţire de bacon, câte o prună uscată la unul din capete, se rulează şi se pun câte trei rulouri pe un băţ de frigărui. Rulourile se prăjesc în ulei bine încins, rumenindu-se pe ambele părţi, şi se servesc calde, garnisite cu ardei şi cu castraveţi muraţi. Se pot pregăti la fel de bine şi pe

grătar.

Mai multe