Rulouri de vinete cu carne
Gustul şi aroma vinetelor, împreună cu carnea tocată, se vor combina într-un preparat perfect.
Ingrediente
1 kg vinete mai subţiri 1 ceapă 1 ardei 1 morcov 500 g carne tocată de pui 2 linguri pastă de tomate 2-3 linguri ulei sare piper
100 ml vin roşu
250 ml suc de roşii
Mod de preparare
Tai vinetele felii subţiri, le sărezi şi le laşi 2 ore la scurs. Le speli, le ştergi cu un şervet de hârtie şi le frigi pe un grătar pe ambele părţi. Încingi uleiul şi căleşti morcovul şi ceapa tocate. Adaugi ardeiul tăiat, pasta de tomate şi carnea, potriveşti de sare şi piper şi laşi să fiarbă până scade zeama. Pui 2-3 linguri de umplutură pe felii, le rulezi şi le fixezi cu scobitori. Aşezi rulourile în tavă, torni sucul de roşii amestecat cu vin şi dai la cuptor până se rumenesc rulourile.