Rulouri din clătite picante cu şuncă

17 februarie 2016   Rețete cu carne

Cele mai bune clătite pentru cei care iubesc mâncarea picantă!

Ingrediente (6 porţii)

Pentru aluat 2 ouă 200 g făină 300 ml lapte 200 ml apă minerală 1 praf de copt 1 linguriţă boia iute ulei sare

500 g castraveţi

300 g şuncă feliată

300 g măsline

250 g salam feliat

300 g spanac

250 g cremă brânză

Mod de preparare

Amesteci făina cu praful de copt, laptele, apa minerală, ouăle, boiaua şi puţină sare până obţii un aluat de clătite omogen pe care îl laşi să se odihnească 30 de minute. Apoi faci clătite, pe care le prăjeşti în câte o lingură de ulei bine încins.

Pentru umplutură, tai castraveţii şi, dacă spanacul nu e proaspăt, îl scurgi bine, apoi îl căleşti 2-3 minute. Umpli clătitele astfel: le ungi pe toate cu cremă de brânză, apoi pe jumătate din ele pui spanac şi aşezi pe toată suprafaţa felii de şuncă. Rulezi şi tai porţii pe care le poţi pune pe câte un beţisor de lemn pentru frigărui.

Pe celelalte aşezi feliile de salam şi deasupra pui castraveţi. Tai felii şi le aşezi pe beţele de frigărui. Serveşti cu măsline.

Mai multe