Rulouri din piept de pui şi dovlecel la grătar
E vremea grătarelor, vine weekendu', deci să ne pregătim!
Ingrediente
2 bucăţi piept de pui 2 dovlecei caise uscate ardei iuţi ketchup pentru garnisit
50 ml ulei de măsline
50 ml zeamă de lămâie
1 lingură coajă de lămâie rasă
2 căţei de usturoi zdrobiţi
1 linguriţă maghiran uscat
sare
piper
Mod de preparare
Se amestecă toate ingredientele pentru sosul marinat într-un castron. Se taie pieptul de pui fâşii cu grosimea de 2 cm şi se aşază în sosul din castron. Se acoperă cu o folie şi se lasă la rece circa două ore. Se taie dovleceii felii subţiri, pe lungime, se pudrează cu sare şi se lasă la scurs într-o sită. Se scot fâşiile de carne pe o planşetă, se aşază câte o felie de dovlecel deasupra fiecăreia şi 1-2 caise uscate, se răsuceşte sub formă de melc şi se fixează cu câte un beţişor de frigărui la capăt, apoi se rumenesc pe grătarul încins câte 5-6 minute pe fiecare parte. Alături se pun ardei iuţi (lungi sau rotunzi), care se vor servi lângă friptură.