Salată caldă cu ficat
Salata caldă cu ficat este o salată consistentă, ideală ca fel principal ușor sau cină rapidă, trebuie sa o încerci.
Ingrediete
500 g ficat curățat
1 lingură oțet balsamic
2 linguri ulei, pentru prăjit
1 ardei iute
piper, după gust
1 ceapă roșie tăiată julien
2 căței de usturoi, tocați fin
sare
pătrunjel verde tocat
ardei iute, pentru decor
1 linguriță cimbru uscat
Mod de preparare
Cureți ficatul de pielițe, îl speli și-l ștergi bine cu hârtie absorbantă. Încingi uleiul într-o tigaie mare și-l prăjești la foc mediu 6-7 minute, întorcându-l pe toate părțile până capătă crustă. Scoți și lași deoparte.
Adaugi ceapa, usturoiul și ardeiul iute tocat în aceeași tigaie. Călești 5-6 minute până se înmoaie ușor.
Pui înapoi ficatul în tigaie, condimentezi cu sare, piper, cimbru și stropești cu oțet. Amesteci ușor și mai lași pe foc încă 2-3 minute. Presari pătrunjelul tocat și câteva rondele de ardei, și servești imediat.