Salată cu hering
Salata cu hering este un preparat emblematic al meselor festive din Rusia, nelipsit la Crăciun și Anul Nou.
Ingrediente
2 bucăți hering afumat
1 ceapă roșie mare
4 sfecle
4 morcovi
3 cartofi
1 ceapă
zeama la 1 lămâie
3 ouă
300 g maioneză picantă, făcută în casă
Mod de preparare
Așezi sfeclele, bine spălate, într-o tavă și le coci în cuptorul încins. Le scoți, le lași la răcit, le descojești, apoi le dai prin răzătoare.
Tai ceapa mărunt, apoi o pui într-un castron cu zeama de lămâie, cu sare și o lași cel puțin 15 minute.
Fierbi ouăle tari și le dai prin răzătoare. Speli bine morcovii și cartofii, îi pui la fiert în coajă, apoi îi descojești și îi dai prin răzătoare.
Dezosezi cele două bucăți de hering și le mărunțești cu mâna.
Așezi o formă alimentară tip inel pe un platou. Pui un strat de ceapă bine stoarsă, un strat de hering, unul de cartofi, unul de maioneză, ouă, unul de morcovi, iar maioneză și sfeclă. Procedezi astfel până când termini toate ingredientele.
Dai salata la frigider cel puțin șase ore înainte de a o servi.