Salată cu pui şi maioneză
Deschiderea unui prânz complet sau o cină uşoară într-o seară de vară, această salată cu pui şi maioneză poate fi numaidecât preparată.
Ai nevoie de
1 salată verde ½ varză roşie 2 bucăţi piept de pui crutoane 200 g ciuperci 4 linguriţe maioneză zeamă de lămâie sare piper ulei
Mod de preparare
Speli bucăţile de carne, le dezosezi şi îndepărtezi pieliţele. Încingi puţin ulei într-o tigaie şi rumeneşti carnea de pui pe ambele părţi până se pătrunde bine. Presari puţină sare şi le scoţi. Speli şi tai ciupercile feliuţe subţiri şi le rumeneşti în uleiul în care ai prăjit puiul. Le ţii până când scade zeama lăsată de ele, apoi le pui într-un bol.
Speli salata şi varza după ce le-ai îndepărtat primele foi. Rupi salata cu mâna, iar varza o toci mai mare, tai bucăţi carnea şi le pui în bolul cu ciuperci, împreună cu crutoanele. Presari sare şi piper, amesteci, adaugi maioneza, guşti şi, dacă e nevoie, torni şi zeamă de lămâie, după preferinţă.