Salată de fasole cu hering

19 februarie 2016   Rețete cu carne

Heringul face parte din cei patru peşti recomandaţi pentru conţinutul lor ridicat de acizi graşi omega 3, ceilalţi trei fiind tonul, somonul şi macroul.

Ingrediente (4 porţii)

600 g fasole boabe 4 cartofi 1 ceapă 1 conservă hering în ulei sare piper 2-3 linguri oţet 1 legătură ceapă verde

Mod de preparare

Speli fasolea boabe în mai multe ape şi o fierbi în apă cu sare. Dacă alegi un tip de fasole cu boabe mici va fierbe mai repede. Când dă în clocot, schimbi apa şi repeţi procedura de două-trei ori până când este fiartă bine. La final, o pui la scurs şi la răcit.

Separat, speli bine cartofii şi-i fierbi în coajă 20-30 de minute. După răcire, îi tai cuburi şi-i pui în bolul de salată. Adaugi heringul din conservă scurs, fasolea, ceapa curăţată, spălată şi tăiată julien.

Pui oţet, sărezi şi piperezi, după gust. O poţi servi cu ceapă verde sau alte ierburi aromatice tăiate mărunt.

Mai multe