Salată de legume cu costiţă afumată

10 octombrie 2014   Rețete cu carne

Prepară cea mai bună reţetă de salată, potrivită pentru această toamnă!

Ingrediente

1 varză dulce 200 g costiţă afumată 3-4 frunze de salată verde măghiran uscat 2 linguri zeamă de lămâie 2 linguri ulei 3 linguri iaurt (sau smântână) sare piper

Mod de preparare

Se toacă varza fideluţă şi se aşază într-o salatieră mare. Se taie costiţa bucăţele, se rumenesc, la foc iute, fără a mai adăuga grăsime, până devin crocante, apoi se scot pe prosop absorbant pentru a îndepărta excesul de grăsime.

Se amestecă varza cu costiţa rumenită, se adaugă salata verde ruptă fâşii, se aromatizează cu măghiran, se condimentează cu sare şi piper, după gust.

Separat, se bat energic zeama de lămâie, uleiul şi iaurtul şi se asezonează salata de varză cu sosul obţinut. Se serveşte cu felii de pâine prăjită.

sursa foto: StockFood

Mai multe