Salată de primăvară cu piept de pui
Este numai bună de mâncat la prânz sau la cină, când cauţi un preparat care să nu îţi îngreuneze digestia.
Ingrediente
2 bucăți piept de pui, fără piele
2 căței de usturoi mărunțiți
1 lingură ulei
sare și piper
mix de salată
roșii cherry
1 ceapă roșie
Pentru dressing
2 lingurițe ulei de măsline
zeama de la 1/2 lămâie
1 cățel de usturoi
sare și piper
oregano
Mod de preparare
Condimentezi carnea cu usturoiul mărunțit, sare și piper. Gătești pieptul de pui pe grătar, uns cu ulei, până ce este rumenit pe ambele părți, apoi îl dai deoparte să se răcească.
Amesteci uleiul de măsline cu zeama de lămâie și usturoiul zdrobit, adaugi oregano, sare și piper și amesteci bine toate ingredientele, până când obții un sos omogen.
Într-un bol mare, pui salata, roșiile cherry tăiate și ceapa tocată fâșii. Torni dressingul, amesteci ușor salata și așezi deasupra pieptul de pui tăiat fâșii.