Salată de pui
Salata de pui este un preparat versatil, hrănitor și ușor de adaptat după preferințele tale. Poate fi servită ca aperitiv, fel principal sau într-un sandwich.
Ingrediente
300 g cartofi fierți
250 g morcovi fierți
200 g piept de pui, fiert și tăiat fin
1 ceapă albă
zeama de la 1 lămâie
200 g maioneză
3 ouă fierte tari
100 g ciuperci din conservă, bine scurse
codițe de ceapă verde, tăiate mărunt
sare
piper
Mod de preparare
Tai mărunt ceapa și o pui într-un castron cu zeama de lămâie și cu puțină sare. O lași 10 minute. Între timp, dai prin răzătoarea mare cartofii și morcovii. Cureți ouăle, separi albușurile de gălbenușuri, tai fin albușurile, iar gălbenușurile le dai prin răzătoare.
Montezi în inele de prăjituri salata: așezi la bază cartofi rași, presari sare și piper după gust, pui jumătate din cantitatea de maioneză, nivelezi, apoi adaugi morcovii, ceapa bine scursă, albușurile, carnea de pui, restul de maioneză, ceapa verde și ciupercile tăiate subțire. Le dai la frigider înainte de a le servi.