Salată de pui cu avocado şi bacon
Această salată, delicioasă în orice caz, este ridicată la nivel de delicatesă datorită dressing-ului neobişnuit cu iaurt şi tarhon. Poate face faţă cu brio unei mese festive, totodată, putând fi consumată cu succes cu orice altă ocazie.
Ingrediente pentru salată de pui cu avocado şi bacon:
Pentru dressing:
300 ml iaurt natural zeama de la o jumătate de lămâie 1 lingură de tarhon mărunţit 2 cepe verzi, tocat mărunt 1 lingură de muştar Dijon 1 linguriţă de zahăr 2 linguriţe oţet din vin alb sare şi piper
Pentru salată:
1 fiert sau rotisat, tăiat în fâşiuţe
6 fâşii de bacon, prajite şi mărunţite
50 grame rucola
2 avocado mici, tăiaţi cubuleţe 25 grame seminţe de dovleac prăjite
25 grame seminţe de dovleac prăjite
sare şi piper
Mod de preparare salată de pui cu avocado şi bacon
Amestecă toate ingredientele pentru dressing într-un bol, amestecând cu telul până la omogenizare. Adaugă puiul mărunţit şi asigură-te că dressing-ul este distribuit uniform. Aoperă bolul şi lasă-l la frigider cel puţin 2 ore, recomandat, peste noapte.
Aranjează 2 sau 3 frunze de salată în aşa fel încât sa obţii un bol în care presari câteva frunze de rucola. Acum poţi pune amestecul de pui în fiecare bol. Presară seminţele de dovleac deasupra, bucăţile de avocado şi baconul. Asezonează cu sare şi piper şi serveşte!