Salată de pui cu castraveţi şi dressing de iaurt
Aroma proaspătă şi uşor picantă a acestui dressing făcut în casă transformă această salată simplă de pui. Încearcă şi tu reţeta şi convinge-te de cât de uşor este să îi dai mai multă savoare.
Salată de pui cu castraveţi şi dressing de iaurt – Ingrediente (4 porţii)
Pentru carnea de pui
1,3 kg carne de pui (unul întreg) piper negru boabe, după gust foi de dafin, după gust 2 linguriţe chimion măcinat 1 pumn de migdale
Pentru dressing
2 linguri de iaurt degresat
3 linguri maioneză cu conţinut redus de grăsimi
coaja şi zeama de la 2 lămâi
1 castravete, curăţat şi tăiat cubuleţe
1 legătură de busuioc proaspăt
Pentru servire
4 pumni de salată (amestec de mai multe tipuri de frunze)
Salată de pui cu castraveţi şi dressing de iaurt – Mod de preparare
Pentru puiul poşat în condimente, aşezi carnea într-o cratiţă mare, o acoperi cu apă, adaugi boabele de piper şi foile de dafin şi laşi să fiarbă uşor la foc mic. Fierbi, dar fără ca apa să facă valuri, aproximativ 40 de minute (puiul trebuie să fie poşat - să fiarbă în clocot abia perceptibil, fără ca lichidul să facă valuri).
Dacă vrei, lasă carnea să se răcească în lichidul în care a fiert. Într-o tigaie încinsă, dar fără ulei, rumeneşti chimionul şi prăjeşti migdalele, apoi laşi ingredientele să se răcească.
Pentru a prepara dressingul, amesteci iaurtul, maioneza, coaja şi zeama de lămâie într-un bol mare. Adaugi carnea de pui desfăcută în bucăţi mici, castravetele, chimionul şi migdalele. Toci frunzele de busuioc sau le rupi cu mâna. Amesteci bine şi serveşti salata de pui cu castraveţi şi dressing de iaurt.
Sursa + foto: www.jamieoliver.com
Salată Nicoise cu somon (sănătatea creierului şi a sistemului nervos)
Salată Nicoise cu somon (sănătatea creierului şi a sistemului nervos)
Piept de pui la grătar cu salată de fasole verde
Piept de pui la grătar cu salată de fasole verde
Salată de rucola cu stafide şi Gorgonzola
Salată de rucola cu stafide şi Gorgonzola
Salată cu spanac, nuci şi afine (inimă sănătoasă)
Salată cu spanac, nuci şi afine (inimă sănătoasă)