Salată de pui cu merişoare şi nuci pecan
La mesele festive, când vrei să prepari o salată cu care cei dragi nu sunt obişnuiţi, încearcă această reţetă. Carnea de pui se combină perfect cu gustul merişoarelor şi cu nucile pecan. În plus, dressingul pe bază de seminţe de mac îi va da un plus de savoare.
Ingrediente (6 porţii)
Pentru dressing
120 g maioneză 60 g smântână 2 linguri miere, la temperatura camerei 1 lingură muştar de Dijon 1 lingură seminţe de mac sare, după gust
Pentru salată
500 g piept de pui fiert, tăiat bucăţi mici
125 g nuci pecan, tocate
60 g merişoare uscate
4 cepe verzi, tocate
Mod de preparare
Într-un bol potrivit, combini toate ingredientele pentru dressingul salatei. Amesteci cu telul până se omogenizează. Adaugi sare, după gust, şi îl dai deoparte.
Într-un castron mare, combini toate ingredientele pentru salată. Torni dressingul şi amesteci uşor, ca să se acopere carnea şi celelalte ingrediente cu sosul cremos. Pui sare, după gust, şi serveşti salata imediat.
Sursa + foto: juliasalbum.com
Salată cu mere, nuci pecan şi merişoare
Salată cu mere, nuci pecan şi merişoare
Brioşe cu banane şi nuci pecan, un deliciu
Brioşe cu banane şi nuci pecan, un deliciu