Salată de pui cu năut
Dacă mesele îmbelşugate nu îţi mai surâd, încearcă o salată uşoară dar în acelaşi timp săţioasă cu pui şi năut, perfectă şi pentru păstrarea siluetei în timpul verii. Totodată, năutul este o sursă excelentă de fibre, proteine şi minerale.
Ingrediente
2 bucăţi piept de pui
2 linguriţe seminţe de coriandru
1 lingură ulei
1 lămâie
1 ceapă, feliată
400 g năut, fiert
150 g ardei gras roşu, feliat
2 linguri ulei de măsline
pătrunjel tocat, după gust
coriandru, după gust
sare şi piper
Mod de preparare
Tai pieptul de pui în bucăţele şi îl amesteci cu 1 lingură de ulei, coriandru şi zeama şi coaja rasă de lămâie. Acoperi şi laşi la marinat, timp de 10 minute. Rumeneşti carnea într-o tigaie grill, timp de 2-3 minute, pe fiecare parte sau până îşi schimbă culoarea.
Laşi ceapa în zeama de lămâie cu puţina sare, într-un bol, până se înmoaie uşor, aproximativ 10 minute. Amesteci cu năutul, pieptul de pui şi restul ingredientelor. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Sursa https://realfood.tesco.com