Salată de pui cu năut

13 iunie 2017   Rețete cu carne

Dacă mesele îmbelşugate nu îţi mai surâd, încearcă o salată uşoară dar în acelaşi timp săţioasă cu pui şi năut, perfectă şi pentru păstrarea siluetei în timpul verii. Totodată, năutul este o sursă excelentă de fibre, proteine şi minerale.

Ingrediente

2 bucăţi piept de pui

2 linguriţe seminţe de coriandru

1 lingură ulei

1 lămâie

1 ceapă, feliată

400 g năut, fiert

150 g ardei gras roşu, feliat

2 linguri ulei de măsline

pătrunjel tocat, după gust

coriandru, după gust

sare şi piper

Mod de preparare

Tai pieptul de pui în bucăţele şi îl amesteci cu 1 lingură de ulei, coriandru şi zeama şi coaja rasă de lămâie. Acoperi şi laşi la marinat, timp de 10 minute. Rumeneşti carnea într-o tigaie grill, timp de 2-3 minute, pe fiecare parte sau până îşi schimbă culoarea.

Laşi ceapa în zeama de lămâie cu puţina sare, într-un bol, până se înmoaie uşor, aproximativ 10 minute. Amesteci cu năutul, pieptul de pui şi restul ingredientelor. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Sursa https://realfood.tesco.com

Mai multe