Sendviș cu pastramă de vită și ceapă caramelizată
Iată o idee pentru o cină deosebită și gustoasă.
Ingrediente
Pentru ceapa caramelizată:
1 ceapă mare, albă
1 lingură ulei măsline
1 lingură unt
1 lingură vin alb
sare, după gust
Pentru sendviș:
4 felii de pâine mai groase
2 linguri unt
300 g pastramă de vită, feliată subțire
2 linguri maioneză
2 linguri muștar Dijon
2 castraveți murați
Mod de preparare
Mai întâi, pregătești ceapa caramelizată: încingi uleiul și untul într-o tigaie nonaderentă, la foc mediu, adaugi ceapa tăiată julien și amesteci pentru a o acoperi cu grăsime. Când s-a înmuiat și a devenit maro, adaugi lingura de vin și mai amesteci puțin. Potrivești de sare la final. Scoți ceapa într-un bol și dai deoparte.
În aceeași tigaie în care ai caramelizat ceapa, adaugi o lingură de unt. Ungi două felii de pâine cu maioneză și le pui în tigaie cu partea cu maioneză în sus. Cât se prăjesc, peste maioneză pui un rând de muștar, feliile de pastramă, castraveții tocați și ceapa caramelizată, acoperi cu cealaltă felie de pâine și întorci sendvișurile să o prăjești și pe aceasta. Se servesc calde.