Şniţel de crap

13 noiembrie 2014   Rețete cu carne

Am putea spune că oricine ştie să fac un şniţel. Fie el din carne de pui, de porc sau de peşte. Dar ce-ai zice să complicăm foarte puţin reţeta clasică, banală, am putea zice, şi să pregătim această reţetă?

Ingrediente

750 g file de crap (5 bucăţi) 5 jumătăţi miez de nucă 100 g şuncă afumată felii (5 felii subţiri) 50 ml vin alb 3 ouă sare făină pesmet ulei pentru prăjit

Cum se prepară

Se spală fileurile de crap şi se usucă cu prosoape absorbante. Cu ajutorul unui cuţit foarte bine ascuţit, se face un buzunar în fiecare bucată de file. Se pune câte un miez de nucă pe câte o felie de şuncă şi se rulează.

Rulourile astfel formate se introduc cu grijă în buzunărelele bucăţilor de file. Se condimentează bucăţile de peşte cu sare, se stropesc cu vin şi se trec prin făină. Ouăle se bat

cu puţin vin alb, se trec bucăţile de peşte prin ele şi apoi prin pesmet. Se prăjesc în ulei încins şi se servesc cu piure de cartofi şi cu salată.

Mai multe