Somon în crustă de parmezan, reţeta pas cu pas
Somonul este un deliciu, iar atunci când îl prepari crocant, în crustă de parmezan, nu va putea rezista prea mult timp în farfurii. Serveşte-l cu un sos cremă de lămâie, pentru un plus de savoare.
Ingrediente
800 g somon
1-2 linguri muştar
Pentru crustă
50 g pesmet
50 g unt, topit
40 g parmezan, ras
pătrunjel tocat, după gust
mărar tocat, după gust
ulei
coaja rasă de la 1 lămâie
sare, după gust
piper, după gust
Pentru sos
30 g unt
1 ceapă, tocată
350 g smântână
1 lingură muştar
vin alb, opţional
zeama de la 1 lămâie
sare, după gust
piper, după gust
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 180 de grade. Întinzi pesmetul într-o tavă, presari ulei peste el şi dai la cuptor 3-5 minute, până prinde o culoare aurie. Îl scoţi într-un vas şi îl amesteci cu untul şi restul ingredientelor pentru crustă.
Tapetezi tava cu folie de aluminiu şi aşezi în ea somonul. Îl ungi cu muştar, apoi presari peste el amestecul cu pesmet.
Dai la cuptor, aproximativ 20 de minute. Scoţi cu un cuţit uns cu puţin unt, pentru a nu se desface. Serveşti cu mărar şi felii de lămâie.
Pentru sos, topeşti untul într-o tigaie, pui ceapa şi o căleşti, timp de 2 minute. Adaugi smântâna, vin, zeama de lămâie, muştarul, sare şi piper şi mai laşi pe foc încă 2-3 minute. Torni peste somon, după ce s-a răcit puţin.
Sursa
http://www.recipetineats.com