Somon la cuptor cu sos de roşii
Vrei sa mănânci ceva savuros şi care se prepară rapid? Iată care este propunerea noastră pentru tine: somon la cuptor cu sos de roşii, o propunere care poate fi cea mai delicioasă cină pentru întreaga familie.
Somon la cuptor cu sos de roşii - Ingrediente (4 porţii)
4 felii de somon 100 g unt 50 g ghimbir proaspăt ras 500 g roşii 1 lingură cu pastă de ardei dulce 1 ceapă 1 lingură cu pastă de tomate 1 limetă 100 ml ulei sare piper busuioc
Somon la cuptor cu sos de roşii - Mod de preparare
Speli feliile de somon, le usuci, le ungi cu ulei, le dai cu sare şi piper, apoi aşezi pe fiecare bucată felii de limetă şi le pui într-o tavă în care ai întins hârtie de copt. Acoperi tava cu hârtie de copt, apoi cu folie de aluminiu şi dai la cuptorul încins, la foc mediu, pentru 10 minute.
Scoţi hârtia şi folia şi le mai laşi 5-6 minute şi le dai deoparte.
Separat cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti, apoi adaugi roşiile date prin răzătoare, pasta de tomate şi cea de ardei, potriveşti de sare şi piper şi fierbi 20 de minute. Pui amestecul într-un blender şi îl pasezi, apoi îl dai prin sită, adaugi ghimbirul şi mai fierbi 5 minute.
Serveşti somonul cu sos şi, dacă vrei, poţi presăra busuioc tăiat fin.