Somon pe pat de salată cu roşii cherry FOTO

24 iunie 2016   Rețete cu carne

Acest preparat este perfect pentru cină, în orice zi a săptămânii. Somonul este atât de pufos şi delicios, încât se combină perfect cu roşiile cherry şi salata verde. În doar 25 de minute, vei obţine un fel principal delicios şi sănătos, pe bază de somon.

Ingrediente (1 porţie)

150 g somon 200 g roşii cherry 2 linguri ulei de măsline zeama de la ½ lămâie 100 g salată verde sau baby spanac 3 linguri iaurt sare, după gust piper, după gust ulei vegetal, pentru prăjit

Mod de preparare

Încingi cuptorul la 100 de grade Celsius. Condimentezi somonul cu sare şi piper. Apoi, într-o tigaie antiaderentă, prăjeşti carnea de somon în puţin ulei vegetal, la foc mediu-mare, aproximativ 1-2 minute, pe fiecare parte. Muţi somonul la cuptorul încins, în prealabil, şi îl laşi 10 minute.

Între timp, tai roşiile cherry în două. Într-un bol mare, le condimentezi cu ulei de măsline, sare, piper şi zeamă de lămâie.

Amesteci roşiile şi salata verde şi le aşezi într-un bol, pentru servire. Aşezi somonul peste salată. Asezonezi cu puţin iaurt şi mănânci preparatul cât este cald.

Mai multe