Somon poşat
7 ianuarie 2015
Rețete cu carne
Pentru poşarea cărnii sau a legumelor ai nevoie de puţină cantitate de vin sau de oţet şi de ce nu, de lămâie. Deşi sună pompos vei vedea cât de uşor poţi face somon poşat.
Ingrediente
500 g file de somon, cu oasele eliminate sare 1/2 cană vin alb sec 1/2 cană apă 1 ceapă tocată julien o legătură mărar o legătură pătrunjel piper câteva felii de lămâie
Mod de preparare
Presari puţină sare peste fileurile de somon. Pui vinul, apa, mărarul, pătrunjelul şi ceapa într-o tigaie şi laşi să fiarbă la flacără medie.
Pui fileurile de somon cu pieliţa pe fundul tigăii. Acoperi. Laşi pe foc 5-10 minute, în funcţie de grosimea fileurilor sau de cât de bine făcut vrei să fie. Serveşti cu puţin piper pe deasupra şi cu felii de lămâie
sursa: simplyrecipes.com