Spanac cu ouă şi cârnaţi
Când nu vrei să petreci multe ore în faţa aragazului, prepară această reţetă de spanac cu ouă şi cârnaţi. Alege spanac proaspăt în locul celui congelat, deoarece este mai are un gust mai puternic.
De ce ai nevoie pentru spanac cu ouă şi cârnaţi
1, 5 kg spanac
8 ouă
2 cârnaţi de porc afumaţi
60 ml ulei
1 lingură pastă de tomată
3 linguri vin alb
ardei iute, după gust
crutoane
sare
piper
Află cum se prepară spanacul cu ouă şi cârnaţi
Dai drumul la cuptor. Pui spanacul tocat într-o cratiţă şi amesteci până când se evaporă sucul lăsat. Îl dai deoparte de pe foc şi-l amesteci într-un vas cu uleiul, pasta de tomate dizolvată în vin, sare, piper.
Pui spanacul într-o tavă de cuptor şi faci în el opt spaţii libere, în care spargi câte un ou. Pui cârnaţii feliaţi, presari ardeiul iute tocat şi aşezi din loc în loc crutoane. Dai tava la cuptor 20-25 de minute, până când se încheagă ouăle.