Ştrudel cu carne
Gustarea de la ora 17, poate fi o felie din acest ştrudel cu carne.
Ingrediente (1 tavă)
1 pachet aluat foitaj 500 g piept de pui 100 ml pastă de tomate 5-6 linguri ulei 2 ouă 3 cepe sare piper cimbru ienibahar 1 lingură boia dulce sau iute 1 ou, pentru uns
Mod de preparare
Fierbi pieptul de pui şi-l tai mărunt. Căleşti cepele tocate în ulei şi când s-au înmuiat adaugi pieptul de pui. Laşi pe foc 1-2 minute. Dai deoparte să se răcorească puţin. Pui sare şi piper, după gust, cimbru, ienibahar şi boia dulce sau iute, după preferinţe. Adaugi ouăle şi pasta de tomate şi amesteci.
Tai aluatul dreptunghiuri, iar marginile le tai şuviţe. Pui umplutura pe mijloc şi împleteşti marginile aluatului.
Aşezi ştrudelele într-o tavă cu hârtie de copt
şi le ungi cu ou. Le dai la cuptor până se rumenesc.