Supă aromată de pui, cu tăiţei
Faţă de supa de pui pe care o faci în mod obişnuit, reţeta aceasta aduce nişte arome noi, ca să mai schimbi gustul.
650 g piept de pui fără piele
1 ceapă mare, tocată
3 morcovi, curăţaţi şi tăiaţi rondele
2 tulpini de ţelină, tăiate felii
1/2 lingură oregano sau cimbru uscat, mărunţit
1/2 lingură rozmarin uscat, mărunţit
3 căţei de usturoi, tocat
1 foaie de dafin
sare
piper negru măcinat
2,4 l supă de pui
2 crenguţe rozmarin verde
150-200 g tăiţei
pătrunjel verde tocat, pentru ornat
Într-o oală pui la un loc piepţul de pui, ceapa, morcovii, ţelina, oregano, rozmarin, usturoiul şi foaia de dafin şi asezonezi cu sare şi piper. Torni peste supa de pui, acoperi şi laşi să fiarbă la foc mic-mediu. Când carnea e moale, o scoţi şi o tai fâşii.
Arunci din supă foaia de dafin. Pui înapoi în supă carnea fâşii, adaugi tăiţeii şi mai fierbi circa 8-10 minute, sau conform instrucţiunilor de pe ambalaj. La sfârşit ornezi cu pătrunjel verde tocat.
FOTO: Shutterstock