Supă-cremă de mazăre cu pui

12 februarie 2015   Rețete cu carne

Ştim că iarna simţiţi nevoia de a mânca o supă fierbinte care să vă încălzească. Este şi cazul acestei supe cremă de mazăre cu pui pe care o poţi prepara în puţin peste o oră.

Ingrediente pentru supă cremă de mazăre cu pui

500 g mazăre uscată 300 g carne de pui afumat (piept sau copane) 2 cepe 2 morcovi 3 linguri ulei de măsline sare piper crutoane de pâine prăjită cu usturoi

Mod de preparare pentru supă cremă de mazăre cu pui

Se taie carnea cuburi şi se căleşte în ulei bine încins, apoi se scoate din grăsime şi se păstrează caldă. În locul ei, se ­pune mazărea ­spălată, scursă şi se căleşte ­câteva minute, la foc potrivit, amestecând permanent. Se toarnă peste ea 1,5 l apă caldă, morcovii, cepele ­tăiate bucăţi mari şi se lasă să fiarbă, la foc mic, ­până când legumele sunt ­bine ­pătrunse.

Se strecoară mazărea şi legumele, păstrând zeama. Se trec prin blender, transformându-le în piure fin. Se toarnă zeama în oală, se ­adaugă ­piureul de mazăre şi legume, carnea, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se ­lasă să fiarbă împreună 2‑3 minute. Se serveşte supa cremă de mazăre cu pui fierbinte, ­adăugând direct în farfurie crutoane cu usturoi.

Mai multe