Supă cu cârnaţi şi smântână

20 martie 2015   Rețete cu carne

Pregăteşte o supă deasă cu cârnaţi şi smântână în acest final de săptămână.

Ingrediente

 200 g ciuperci Pleurotus

 200 g cârnaţi afumaţi de porc

1 l supă de vită

1 ceapă potrivită

1 lingură unt sau ulei (untură, eventual)

1 lingură făină

100 ml smântână

1 lingură boia dulce

sare

piper

Mod de preparare

Tai cârnaţii felii pe care le prăjeşti în grăsime şi apoi le scoţi şi le laşi deoparte, la loc cald. În locul lor pui la călit ciupercile, la foc mic, circa 10 minute. Adaugi ceapa tocată mărunt, apoi făina dezlegată într-un pahar cu supă (făcută din concentrat) şi laşi totul să fiarbă la foc mic încă 5 minute.  Adaugi cârnaţii, completezi cu supa, potriveşti gustul de sare, piper şi boia şi mai laşi pe foc încă 10 minute. Aduci la masă supa fierbinte, cu smântână alături.

Mai multe