Supă cu coaste de porc
Supa cu coaste de porc este o supă hrănitoare și gutoasă. Trebuie Servită fierbinte și presărată cu pătrunjel proaspăt.
Ingrediente
600 g coaste de porc
1 varză mică
2 morcovi
2 cartofi
1 ardei gras
2 linguri ulei
200 g smântână grasă
2 frunze de dafin
sare
piper
2 gălbenșuri
2 linguri oțet
1 ceapă
1 legătură pătrunjel verde
Mod de preparare
Pui coastele de porc într-o oală cu 2,5 litri de apă rece, adaugi puțină sare și lași să fiarbă la foc mic. Spumezi atunci când este nevoie.
Cureți morcovii, cartofii, ceapa și ardeiul. Tai cubulețe morcovii, cartofii și ardeiul, iar varza o toci fideluță.
După ce coastele au fiert aproximativ 40 de minute, pui morcovii, ardeiul, cartofii și frunzele de dafin, mai lași 15 minute, apoi adaugi varza. Fierbi până se înmoaie toate legumele.
Amesteci smântâna cu gălbenușurile și cu oțetul, torni câteva polonice de supă fierbinte peste acestea, omogenizezi bine, apoi torni totul în oală.
Potrivești de sare și piper, stingi focul și pui pătrunjel verde tocat deasupra.