Supă de cartofi cu şuncă şi caşcaval

16 februarie 2017   Rețete cu carne

O combinaţie mai puţin întâlnită, supa de cartofi cu şuncă şi caşcaval este extrem de gustoasă şi nu necesită foarte mult timp petrecut în bucătărie. Încearcă-o şi tu!

De ce ai nevoie pentru a pregăti supa de cartofi cu şuncă şi caşcaval

650 g cartofi

450 ml supă de pui

100 g morcov ras

50 g ceapă tocată

55 g unt

30 g făină

500 ml apă

sare, după gust

piper, după gust

200 g caşcaval

220 g şuncă

175 g porumb congelat

Cum pregăteşti supa de cartofi cu şuncă şi caşcaval

Într-un vas amesteci cartofii, tăiaţi cubuleţe, supa de pui, morcovul şi ceapa. Dai la fiert şi acoperi pentru aproximativ 10-15 minute, sau până când cartofii devin moi.

Topeşti untul într-o oală, apoi adaugi făina şi apa treptat, sare şi piper, după gust. Fierbi 2 minute până se îngroaşă sosul. Torni amestecul peste supa de pui şi cartofi. Încorporezi caşcavalul şi amesteci până se topeşte complet. Aşezi deasupra şunca şi porumbul. Serveşti după ce s-a răcit puţin cu extra caşcaval pe deasupra.

Sursa http://therecipecritic.com

Mai multe